• descabelladas

Entrevista a Cristian OchoaEntrevistem a Cristian Ochoa Arnedo, psicooncòleg de l'Institut Català d'Oncologia, amb qui hem col·laborat en diverses ocasions.

Descabelladas: Què et sembla diferent del projecte Descabelladas respecte a d'altres projectes socials?

Cristian: El projecte Descabellades és un projecte diferent en tots els sentits, dedicat a tots els sentits i... amb un sentit únic! El seu teatre i el seu art és terapèutic, no només pel resultat obvi que obtenen en els seus integrants, sinó per a tots els que ens aboquem a les malalties amb la voluntat de que no siguin el centre vital de les persones que la pateixen, familiars inclosos. Descabellades, ens “desmelena” la consciència i l’ànima amb un somriure genuí quan aborda temes durs i profunds amb una vitalitat i desenfado incomparables. És una fàbrica inesgotable de construir histories i narratives “femenines” fora de tot clixé i drama. Per quan homes...??

D: Què creus que ens pot aportar actuar al Tnc?

C: El TNC aporta el medi i aparador òptims d’un projecte social que necessita ser reconegut i viscut per molta gent. També penso que Descabelladas aportarà molt a un TNC que, potser per desconeixement, no el tinc tan relacionat amb aquests projectes socials i terapèutics com aquest. Més descabellar-se TNC... I moltes gràcies per facilitar-nos aquesta experiència!

D: Penses que una activitat com Descabelladas hauria de formar part del protocol terapèutic recomanat pels metges?

C: Penso que Descabelladas es difícil de protocol·litzar terapèuticament, i potser per això es tan diferent i útil. De totes formes, si penso que els hospitals han d’oferir experiències creatives, perquè “els discursos mèdics”, en la seva pitjor versió, són rígids, mancats de vida i de sentit personal.


63 vistas0 comentarios
  • White Vimeo Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

DIRECCIÓN

Casal de Barri Espai 210. Calle Padilla 210

DESCABÉLLATE

¿Quieres ser una descabellada?

LISTA DE AMIG@S

¿Quieres recibir nuestras noticias?

CLUB DESCABELLADO

¿quieres participar en nuestra red de apoyo?

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now