top of page
  • Foto del escritordescabelladas

Entrevista a Mar López



La Mar López és amiga descabellada des dels inicis del projecte. Anb diversitat funcional i un món interior d'extraodinària riquesa, que es pot palpar en els seus relats, la Mar ens regala en aquesta entrevista la seva visió sobre las Descabelladas.

TERESA: Què et sembla diferent del projecte Descabelladas respecte a d'altres projectes socials?

MAR: És un projecte actiu, viu, que no es centra en la malaltia, sinó en participar en una activitat creativa. Perquè conviure amb una malaltia, no vol dir morir, sinó buscar activitats i projectes dins les teves limitacions i que t’agradin. El teatre és una eina brutal per treure fora les pors, per lluitar contra la impotència, per riure de tot i d’un mateix.

TERESA: Què creus que ens pot aportar actuar al TNC?

MAR: Això és una valoració a l’esforç i la feina ben feta que feu. Us pot obrir portes i fer publicitat. És un espai reconegut i arriba a molta gent. És un pas de gegant, però el més important és que esteu dient al mon que, lluitant s’aconsegueixen fites.

TERESA: Penses que una activitat com Descabelladas hauria de formar part del protocol terapèutic recomanat pels metges?

MAR: Seria fantàstic! Aquesta i d’altres activitats creatives adaptades a cada persona. Molts metges tenen aquestes ganes d’ajudar al pacient i t’adrecen a grups de teràpia, d’autoajuda, associacions de cada malaltia, però arriba un moment que hem de deixar de plorar i posar-nos a fer feina, i l’activitat de Descabellades és única per trobar el teu lloc, per sentir-te persona. Totes les actrius de Descabellades se senten valorades, perquè totes tenen molt de valor. Quan donava classes a l’escola d’Adults, posava una paperera a la porta i els deia que tiressin tots els problemes allà, perquè a classes anàvem a fer feina. Si volien, en sortir podien tornar-los a recollir, o no, era una opció personal de cadascú, però a l’entrar: a pencar! Penso que cada actriu fa el mateix quan arriba als assajos: deixa de costat els problemes i busca sentir-se ella mateixa, sentir-se forta. És clar que hauria de formar part del protocol terapèutic!


56 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page